İÇİNDEKİLER

İÇERİKLER

10 Şubat 2022 Perşembe

Medya bölünmeli

 

MEDYA BÖLÜNMELİ

Yıllardır düşünür dururum; haberler neden abartılıyor veya lokal denebilecek haberler neden tüm ülkede bir sorun varmış gibi gösterilir diye. Bir trafik kazası bile ülkenin gündemine pat diye oturur, yaralananların isimleri çarşaf çarşaf yayınlanır.

Son zamanlarda yaşadıklarımız ve ülkemizin dört bir köşesinden aldığımız haberler bunun nedenini bulmamızı sağladı şükürler olsun. Medyamız İstanbul Medyası çünkü. İstanbul’da trafik kilitlendi mi bütün ülkeye canlı yayın; efendim TEM bilmem ne mevkiinde araçlar durma noktasında ilerliyor, vatandaşlar mağdur, sinirli. Kar yağıyor; yolda kalanlar var, vatandaşlar mağdur, evlerine gidemiyorlar, soğuk, havaalanında mahsur kalan vatandaşlar var, hayat felç oldu, durum çok kötü, ölüyoruz, bitiyoruz, nerede bu devlet, nerede bu belediye? İstanbul’da ekmeğe zam gelmiş. Bir lira yirmi beş kuruştan iki lira olmuş. Gibi gibi haberler ve kullanılan cümleler uzatılabilir ve örnekler çoğaltılabilir.

Efendiler! Ekmek Anadolu’da halk ekmek olmayan yerlerde üç lira oldu. Adana Gaziantep karayolunda insanlar saatlerce mahsur kaldı. Isparta’da hanelere dört gün elektrik ve su verilemedi. Okullar bile karne tatiline ilaveten beş gün daha tatil edildi. Erzurum’da neler oldu veya oluyor, Antalya’da ne var ne yok, Zonguldak’ta havalar nasıl, Edirne’de on dokuz göçmen donarak öldü, acaba kuytularda başka kimse var mı? Kimsenin haberi yok. Çünkü medyamız İstanbul medyası. Ey medya! Siz kimin medyasısınız?

Medya bölünmeli ve İstanbul medyası ve Anadolu medyası diye ikiye ayrılmalıdır derhal. Ülkemizde bütün yatırım İstanbul’a yapılırken, bütün ülke İstanbul’dan ibaret gibi gösterilmeye çalışılırken bir de tüm haberlerin sadece İstanbul kaynaklı olarak ajanslara geçmesi neye hizmet etmektedir? Medya kime ve nereye hizmet etmekte, nereye varmak istemektedir?

Titreyin ve kendinize gelin sayın medya! Ülke İstanbul’dan ibaret değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder