İÇİNDEKİLER

İÇERİKLER

30 Eylül 2022 Cuma

Susan Milliyetçiler...

İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki. 2 Mart'ta da aynı şey var. Ruslar çekildi gitti. Çarpışmadık, dövüşmedik, vuruşmadık.

İsmail Kahraman TBMM Eski Başkanı


Toplumun  ihtiyaçlarına göre kendilerini yenileyebilmelidirler. Tali kurucu Meclis, asli kurucu Meclis ayrımını da   kabul etmek mümkün değildir. Ben de 1982 Anayasası’nın ilk 4 maddesinin mutlaka anayasamızda  olmasının taraftarıyım ancak bir hukukçu olarak anayasanın değiştirilemez maddesini kabul etmek  mümkün değildir. Gerekli nisapla Anayasa’nın tüm maddeleri değiştirilebilir, hatta Meclis yeni bir  anayasa yapabilir; aksini düşünmek aziz milletimizin vekâletini küçümsemek anlamına gelir”

Ak Parti Mv. İsmail Aydın


FETÖ avaneleri tarafından bir müddettir dindar kesimlere “CHP eski CHP değil”gibi tehlikeli ve tuzak bir sözü söylettiriyorlar. CHP bal gibi eski CHP'dir. 1. reisin halkı kandırdığı gibi bunlar da benzer senaryolarla kandırmaya çalışıyorlar…

*Okuduğunu anlamayanlar için biraz daha açık yazayım. Sarıkla, cüppeyle, dualarla meclisi aç… sonra…sonrası malum. FETÖ de dinle kandırdı. Sonrası malum.

*Bazı dostlar 1. reis yazdığımı tam anlayamamışlar. 1. reis, yani (birinci reis) malum kişi kastedilmiştir.

Ak Parti Mv. Said Yüce


“”Efendim, Hatay’a yerleşen Suriyeliler için belediye başkanı güvenlik problemi oluşturur, korkuyorum demiş. Sen Kastamonulu Sivaslı gelip yerleştiği zaman bir şehre rahatsız oluyor musun? Bu ne biçim belediye başkanı?””

Ak Parti Mv Ali Turan


Bu sözlerin hepsi birer örnek aslında. Belki onlarcası daha örnek verilebilir. Gerekirse veririz sorun yok. Şimdilik bu kadar yeterli. Sorulardan ve bu örneklerden daha üzücü bir şey var ama ortada. Ses çıkarmayan toplum. Ses çıkarmayan milliyetçiler.

Nasıl? Mutluyuz değil mi? Bu sözlere cevap verememek nasıl bir milliyetçilik hali? Yoksa cevap vermemek dönüşen milliyetçiler, dönüşen ülkücüler veya bozkurtların akkurta evrilmesi mi? Ya da Bozkurtlar dediklerimiz “bozkurt” kılığına girmiş kuzular mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder