İÇİNDEKİLER

İÇERİKLER

26 Mayıs 2022 Perşembe

Siyasette Şeytan Senaryoları-2

 

SİYASETTE ŞEYTAN SENARYOLARI-2

Daha önce MHP’nin son anda Ak Parti tarafından oyun dışına itileceği bir senaryo çizmiştik.

Bugünkü senaryomuz ise MHP’nin bir nevi cevabı gibi sanki ama yine de yazmadan edemeyeceğim. Senaryomuz şu şekilde başlıyor.

Ak Parti’nin son anda Cumhur İttifakı’nı bozup eski yol arkadaşları ile yürümeye devam etmek istediğini farkeden ve bu konuda ciddi emareleri gören Devlet Bahçeli’nin eski yol arkadaşlarına çağrıda bulunarak yuvaya dönüş çağrısı yapması ve dolayısıyla İYİ Parti, Zafer Partisi, Deva ve Gelecek Partisi ve DYP’deki ülkücülerle ittifaka giderek sayılan partileri önce zayıflatacağı ve sonrasında yanına DYP ve İYİ Parti’yi alarak merkez sağ seçmene yönelmesi olabilirmiş. Bu şekilde merkez sağda yeni bir güç ve Milliyetçi tabanlı bir sağ koalisyon ile Ak Parti’ye en büyük alternatif olmak amaçlanmakta.

Bu senaryoda yeni kurulan Milliyetçi Cephe ile birlikte Ak Parti’den rahatsızlık duyan ve partiden çeşitli sebeplerle kopma noktasında olan sağ seçmenin kazanılması hedefleniyor.

Ayrıca Millet İttifakı’nın parçalanmış olması sebebiyle yalnız kalan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarması engellenmiş olacak. Bu durumda CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkaramaması ile birlikte Ak Parti’nin iktidardan uzaklaştırılması ve yeniden güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları nedeniyle istemeyerek de olsa Milliyetçi Cephe’nin Cumhurbaşkanını kabul etmek zorunda kalacağı ve Milliyetçi Cephe’nin adayına oy vermek zorunda kalacağı da konuşulanlar arasında.

Senaryonun eksik olan parçası olan hdp oylarına gelecek olursak, bu senaryoda onların yeri de elbette Milliyetçi Cephe’nin karşı tarafı olacak. Yani Ak Parti+Deva+Geelecek+Saadet+yeniden Refah+hdp.

Hdp’nin dokunduğu yer yanıyor. Cumhur İttifakı’nda kabul görmeyen parti Millet İttifakı’na istemeyerek de olsa destek verdiği için Millet İttifakı’nın oyları bir türlü istenilen seviyeye gelmiyor şu an için. Denklemin karşı tarafında yer alması nasıl bir siyasi sonuç getirecek gerçekten onu herkes merak ediyor.

Bu senaryo çok mantıklı gelmese de konuşulan senaryolardan biri. Siyaset ülkemizde her türlü senaryoyu kaldırır mı? bence kaldırır. Kızmaca darılmaca yok. Senaryo senaryodur. Paylaşmak bize düşer.

Tek senaryo olmayan gerçek şu bence. Nasıl bir senaryo olursa olsun, 2023’te çok çetin bir seçim olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder