22 Şubat 2021 Pazartesi

Meleklerin Cinsiyeti

 MELEKLERİN CİNSİYETİ

Ne zaman ülke gündeminde kimseye yarar sağlamayacak, etkisi itibarıyla da insanların birbirini manen tüketmesinden daha fazla bir sonuca varmayacak tartışmalara rast gelsem aklıma hep İstanbul'un fethi öncesinde Osmanlı Ordusu surlara dayanmış iken Bizanslı rahiplerin konuştuğu rivayet edilen "meleklerin cinsiyeti" konusu gelir. Birçok kişi tarafından bu durum içinde bulunulan mevcut durumun ciddiyetini anlamayıp anlamsız konulara kafa yoranlara vurgu yapmada kullanılır.

Bahsetmiş olduğum duruma örnek olarak son dönemde gelişen konu ise Uygurlara yapılan Çin zulmüne karşı söylemleri nedeniyle Arsenal tarafından kadro dışı bırakıldıktan sonra ülkemizde Fenerbahçe tarafından transfer edilen Mesut Özil etrafında dönen söylemlerin içeriği... 

Öncelikle belirtmek isterim ki ülkücü-milliyetçi hayat görüşüne sahip olduğum için çok ciddi sempati duyduğum Mesut Özil transferine bir Galatasaraylı olarak da memnun oldum. Çünkü ülkemizde futbol düzeyinin ilerlemesi kulübümüze de ivme kazandıracaktır. Bu bakımdan kendisine ve kulübüne başarılar dilerim.

Gelelim asıl meseleye... Geldiği ilk günden beri gerek lehinde gerekse aleyhindeki tepkiler oldukça abartılı... Londra'da uçağa bindikten sonra binlerce kişinin uçağını internetten izlemesinden tutun, buraya geldikten sonra çocuk yaşta verdiği demeçler hatırlandı. Örneğin:

- küçükten beri fenerliyim..

- küçükken takım tutmadım. 

- Türk Milli takımında oynamak istedim.

- Alman Milli Takımını neden seçtin? 

- İnternet paylaşımına cami koymuş helal olsun.

- Paylaşıma neden Türkiye'den bir cami koymamış? Bu ne biçim Türk?

Görüldüğü üzere ne sorular manalı ne cevapları anlamlı bir katkı verecek düzeyde... 

Bir Türk sporsever ve bir Galatasaraylı olarak beni ilgilendiren tarafı ise Mesut Özil'in önemli bir oyuncu olup ülke futboluna getireceği yarar ve en başta bizim kulübümüze daha başarılı olmak için katacağı rekabet duygusu ve motivasyon.... 

Hangi camiyi paylaşıma koymuş veya koymamış? Bu soruya verilecek hangi muhtemel cevap bize yarar getirecek? Bilmiyorum.

Bildiğim bir şey varsa cevabı katkı sağlayacak şu sorular sorulabilir milletçe... Neden Alman Milli Takımını seçmiş? Türk Milli Takımını seçse bugünkü durumuna gelir miydi? 

Sağlıklı beslenelim.... Hem bedenen hem zihnen kuvvetli olalım ki medeniyete kavuşalım... Gıybet kazanında boğulmayalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder