29 Ağustos 2019 Perşembe

(61) Terör Örgütü FARC Yeniden Silahlandı

Kolombiya'da üç yıl önce Avrupa Birliğinin ısrarlı teklifleriyle hükümetin barış süreci yaptığı FARC (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri) terör örgütünün eski elebaşlarından Ivan Marquez yeniden silahlı terör eylemlerine dönme çağrısı yaptı.

Teröristbaşı Marquez FARC terör örgütü adına barış müzakerelerini yürütenlerden biriydi.

Terörist her yerde aynıdır zaten. Kendisi pir u pak (!), yasal hükumet "ihanet noktasındadır". Teröristbaşı Marquez, kendisinin müzakere ettiği barış sürecine Kolombiya hükumeti “ihanet ettiği” için yeniden silahlanma çağrısı yapıyor.

Teröristbaşı Marquez, yeni terör grubunun, örgütün eski ismi Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri - Halk Ordusu (FARC-EP) adını alacağını ve farklı taktikler izleyeceğini duyurdu.

Ivan Marquez adını kullanan Luciano Marin Arango, 2016'da Kolombiya hükümeti Avrupa Birliğinin zorlamasıyla terör örgütü ile barış süreci yapmadan önce FARC terör örgütünün iki numaralı lideriydi.

Avrupa Birliği sırf barış süreci olsun diye her bir örgüt militanına yüklü miktarda cep harçlığı vermeyi yüklenmişti. Teröristin "düz ovada siyaset" yapması için ayrılan para 1,5 milyar avroydu.

Barış süreci kapsamında FARC terör örgütü uzantısı olan siyasi bir partiyi kurmuştu. Terör örgütünün uzantısının baş harfleri bile FARC'tan oluşuyordu: Fuerza Alternativa Revolucionaria del Comun. Sözde parti özde teröristler Kolombiya parlamentosunda belli sayıda sandalye sahibi bile olmuştu.

Teröristbaşı Marquez, FARC terör örgütünün senatodaki beş üyesinden biri olmuştu.

2017'de ise çözüm süreci mimarı Avrupa Birliği, FARC'ı terör örgütleri listesinden çıkarmıştı.

Bir kez daha anlaşıldı ki öyle Avrupa Birliği Mavrupa birliğinin ısrarıyla terörist köpekle müzakere edilmez, terörist ancak itlaf edilir.

Avrupa Birliğinin avrolarına kanarak teröriste mecliste sandalye verip, bakıp beslemesi Kolombiya hükumetinin yanına kar kaldı (!).

Asıl önemli olan şu ki: bana "yoksa sen analar ağlasın mı istiyorsun" diyen "çözüm de çözüm" diyen ileri demokrasiciler bu çözümün neye mal olduğunu anlamışlar mıdır?

Avrupa Birliği bir ülkede bir iş karıştırıyorsa bunu o milleti parçalamak için yapacağını anlamak o kadar zor mu? Bol yıldızlı bayrak meraklıları bunu hala görmediler mi?

Ya "PKK'nın silah bırakacağına inanıyorum" diyen hümanistlerin, sözde solcuların Kolombiya'daki gelişmelerden haberi var mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder