9 Mart 2022 Çarşamba

Fırat'ın Ardından!

 

20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda Fırat Yılmaz Çakıroğlu öldürülmüş ve yedi kişi de yaralanmıştı. Haberlerde duyduğumuz bu olay ilgili kişiler için çok dikkat çekici ve üzücü bir olaydı. Hayatının baharında, gencecik bir üniversite öğrencisi birkaç hain tarafından şehit edilmişti. Haber kanallarının çoğu karşıt görüşlü öğrencilerin çatışması diye duyursa da olayı anlaşıldı ki olay Türk Milliyetçileri ile terör destekçileri arasında geçmiş ve kan dökülmüştü. Bir ülkücü daha vatanı ve vatanseverliği yüzünden sonsuzluğa yürümüştü. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Katillerinin de elleri kurusun inşallah.

Aradan yıllar geçti ve Fırat kardeşimiz için yurdun dört bir yanında Ülkü Ocakları ve Ülkücü teşkilatlar adına mevlitler okutuyor ve kendisini rahmet ve minnetle anıyorlar. Adı sonsuza kadar yaşayacak inşallah.

Yine de bu noktadan yola çıkarak aklıma gelenleri yazmak isterim. Açılım saçılıma kurban edilen bir ülkücü kardeşimizin şehadet yıldönümü ne kadar farklı kişiler tarafından anılıyor değil mi? Sağlığında şehit kardeşimizi yalnız bırakanlar, cenazesine katılacak cesareti gösteremeyenler, cenazesine katılanları suçlayanlar, katillerini cezalandıramayanlar, “ülkücü öğrenci” diyemeyenler, ailesine bir başsağlığı bile dilemeyenler, bakıyorum boy boy Fırat resmi paylaşıp, slogan atıyorlar.

Vatan sevmenin kitabını yazdı kardeşimiz. Şu anda gördüklerimiz edebiyatını yapıyorlar. Her zamanki gibi edebiyatını yapanlar kendini geliştiriyor ve güçleniyor. Neredeyse olayı sorsanız hatırlayan yok ama herkes Fırat kardeşimizi anıyor.

Peki Fırat’ın fikirleri? İdealleri? Düşünceleri? Savundukları? Kimse tek bir cümle bile kurmuyor. Şaşırdık mı? Elbette hayır.

Fırat kardeşimizin şehit edildiği zaman adını anamayanlar, cenazesine korkudan katılamayanlar, ülkücü kardeşimiz şehit edilmiştir diyemeyenler, ailesine ve cenazesine sahip çıkamayanlar, fikirlerini savunamayanlar, adalete yardımcı olamayanlar, kalkıp kardeşimizi anmasın. Fırat kardeşimizin üzerinden geçinmenize, “ülkücülük“ kasmanıza izin vermeyiz. Siz önce haddinizi bilin sonra ülkücülük nedir öğrenirsiniz.

1 yorum: