18 Nisan 2022 Pazartesi

TES'e Sorular...

 

Türk Eğitim Sen Nereye Koşuyor – 2

Türk Eğitim Sen nereye koşuyor yazımızdan sonra devamı olmasaydı olmazdı. İlk yazımızda birkaç noktaya temas etmiş ve eleştirilerimizi yazmıştık. Bugün eleştirilerimize devam edelim. Bazı önemli noktalara dikkat çekip sorular ve eleştirilerle devam edelim.

·         Önceki genel Başkan Koncuk tasfiye edilmiş ancak ekibi tasfiye edilmiş midir?

·         Edilmemişse, bu ekibi koruyan ve kollayan kimdir?

·         Her gün sadece diğer bir sendikanın açıklamaları üzerine inşa edilen bir sendika sosyal medya hareketi ve açıklamaları görmekteyiz. Türk Eğitim Sen’in sendikal tavrı başka bir sendikanın açıklamaları ve onu kötüleme üzerine mi kurulmuştur.

·         İttifakla Toplu Görüşmelere katıldıktan sonra neden birlikte hareket edilmemiş gibi açıklamalar yapılmaya ve karşı tarafın olumsuz davranışları söz konusu edilmeye devam edilmektedir?

·         Toplu Görüşmelerde “biz bunun altına imza atmayız” diyerek kalktığınız masadan sonra neden eylem yapılmamıştır? Memura verilen zam cılız birkaç basın açıklaması haricinde neden protesto edilmemiştir?

·          Yandaş diye suçlanan sendikanın bile aleyhine açıklamalar yaptığı, kimi zaman Danıştay’a taşıdığı MEB kararlarına neden birkaç tweet haricinde karşı durulmamaktadır?

·         Türk Eğitim Sen MEB’in tüm uygulamalarını ve kararlarını kabul etmek zorunda mıdır?

·         Genel Başkan yaptığı eleştirilerde bile önce 3-5 tweet bakanı ve uygulamaları övmekte, eleştiriyi bir iki tweete sığdırmaktadır. TES Genel Başkanı’nın MEB’i eleştirmeye niyeti mi yoktur? Bu tür güzellemelerle nereye varmak istemektedir?

·         27 üye ile genel kurul olur mu?

·         Koncuk’un sendikada kalan ekibini MHP Genel Merkezi’nden habersiz, onların gücünü kullanarak korumakta mıdır?

·         Bazı şube başkanlarının “atanmasında” Eğitim Bir Sen Genel Merkezi’nin görüşleri alınmış mıdır?

·         Diğer sendikaların başkanlarını “sendika ağalığı”, “usülsüz harcamalar” ve “30-40 bin lira maaş” almakla suçlarken, kendi maaşları ve harcamaları neden açıklanmamaktadır?

·         Mevcut şube başkanları ve genel merkez yöneticilerinden kaç tanesi aynı makamda olmasaydı başka sendikaya geçecekti bilinmekte midir?

·         Vatan Millet edebiyatı ile girilen İLKSAN seçimleri sonucunda İLKSAN’daki ölüm yardımı, evlilik yardımı vs komik rakamlar düzeltilmezken, yöneticilerin aylıkları düzenlenmiş midir? Düzenlenmişse kaç liradır?

·         İLKSAN yönetim kurulu seçimleri sonucunda şöyle zafer böyle zafer naraları atarken neden yönetim kurulu seçimleri için ittifak arayışına girilmiştir?

·         Üniversitelerde neredeyse TES’li memur kalmazken bunun müsebbibi yöneticileri şu an TES’e üye kaydetmek ve üzerine de şube yönetim kurullarına almak, ilçe temsilcisi yapmak doğru mudur?

·         2013-2014 yıllarında MEB bünyesinde TES’li yönetici bırakmayan kişilerden kaç tanesi devşirilerek il şube yönetimlerine ve ilçe temsilciliklerine atanmıştır? Kastedilen kişilerden genel merkezin haberi var mıdır? Yoksa onlar da kandırılmakta mıdır?

·         TES’e zarar veren, üyelerini görevden alan, alınmasına vesile olan ve görevden alınacak kişilerin listelerini hazırlayan veya hazırlayana yardım eden şahıslar TES teşkilatlarında cirit atmakta mıdır? Bunlar bilinçli mi yapılmaktadır?

·         Sürekli arkasına geçip saklandığınız MHP’nin tüm bu olan bitenden haberi var mıdır?

Bir eliniz İYİ bir eliniz HES gönlünüz Koncuk’tan yana mıdır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder