5 Aralık 2022 Pazartesi

Cumhuriyet Tarihinde Görülmemiş...

 

CUMHURİYET TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ…

 "Aşkla, vatan ve millet sevdasıyla yola çıktığımız gün olan 3 Kasım 2002 tarihinden itibaren cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetlerle, reformlarla dolu 20 yılı geride bıraktık. Millet iradesinin tam manasıyla tecelli ettiği bugünden itibaren bütün bu hizmetlerin yanı sıra millet iradesine her fırsatta kast edenlerle olan mücadelemizi de aralıksız olarak sürdürdük. 15 Temmuz hain darbe girişimiyle en alçak ve açık yüzlerini gördüğümüz kalleş sürüsünü bir daha açılmayacak olan darbeler defteriyle birlikte tarihe gömdük”

İbrahim Yurdunuseven

Ak Parti Afyon Milletvekili

Kaynak:

https://www.afyonturkeligazetesi.com/cumhuriyet-tarihinde-gorulmemis-hizmetler-yaptik/35366/

 

AB temsilcisi Verheugen,

AKP hükümetinin modernleşme üzerine kurulduğunu ve Türkiye'nin demokratikleşme yolunda 80 yıldır görülmemiş bir ilerleme kaydettiğini söyledi.

Kaynak:

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/cumhuriyet-tarihinde-gorulmemis-ilerleme-38460747

 

"Ülkemiz, mal ihracatında olduğu gibi hizmet ihracatında da uluslararası camiada adını duyurmuş bir ülke konumundadır. Nitekim küresel ihracattan aldığımız pay, son 20 yılda 4 kattan fazla artmış. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş seviyelere çıkmış bulunuyoruz.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş

Kaynak:

https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/3254238-bakan-mustan-ihracat-ve-buyume-mesaji-cumhuriyet-tarihinde-gorulmemis-seviyelere-cikti

 

Cumhuriyet tarihinin tamamında atılmamış adımları atmak, görülmemiş kalkınma hamlelerini hayata geçirmek bize nasip oldu. Eğitimden sağlığa, sanayiden teknolojiye, ulaşımdan kentleşmeye birçok alanda ciddi atılımlar gerçekleştirdik” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Kaynak

https://www.yeniakit.com.tr/haber/cumhuriyet-tarihinde-atilmamis-adimlari-attik-1700803.html

 

AK Parti iktidarları döneminde 19 yıldır ormanın sürekli korunduğuna işaret eden Pakdemirli, bu sürede Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaç dikme seferberliklerinin yapıldığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli

Kaynak

https://www.tarimorman.gov.tr/Haber/5165/Gelecege-Nefes-Kampanyasi-Kapsaminda-252-Milyonuncu-Fidan-Toprakla-Bulusturuldu

 

Erzurum Bilim Fuari açildi. Vali Okay Memis, 20 ilçede kodlama egitimine baslandigini ve Cumhuriyet tarihinde görülmeyen kamu kaynagini egitime aktardiklarini söyledi.

Kaynak

https://erzurumportali.com/shf/5034/Vali-Cumhuriyet-Tarihinde-Gorulmeyen-Kamu-Kaynagi-Egitime-Aktarildi

 

 "Bu Kanun Hükmünde Kararname Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş önemli ve köklü reformlar getirmektedir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç

Kaynak

https://www.haberturk.com/gundem/haber/1274683-seref-malkoc-turkiye-cumhuriyeti-tarihinde-gorulmemis-reformlar-yapiliyor

 

Zonguldak'ta Milli Eğitimde Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir çalışma gerçekleştiğini söyleyen başkan Avcı, "Milli eğitimde çok büyük bir çalışmanın içerisindeyiz. Bu kadar kısa bir zamanda cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir yenilenme süreci yaşıyoruz.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı

Kaynak

https://www.elmas67.com/genel/ak-parti-il-baskani-muammer-avci-calismalar-hakkinda-bilgiler-h67742.html

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi 1,5 trilyon liradan fazla ekonomik hareketlilik yaratacak, projeyle 100 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Kaynak

https://www.aa.com.tr/tr/gundem/cumhuriyet-tarihinin-en-buyuk-sosyal-konut-projesi-362-milyar-liralik-yatirimla-hayata-gecirilecek/2682560

 

Uyuşturucu ve uyuşturucu gelirlerine karşı, 9 ülkeyle birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu olan "Bataklık Operasyonu" başlatıldı. Hedef kapsamında Türkiye'de 94 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 67'si gözaltına alındı. 

Kaynak

https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/cumhuriyet-tarihinin-en-buyuk-operasyonu-batakliktan-ilk-goruntuler,bNMckkvfbEq11X_nPTcrLg

 

Nedir bu “Cumhuriyet Tarihinde Görülmemiş” ya da “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük” falan filan lafları hiç anlamış değilim. Arkadaşlar, yapılan işleri karşılaştırma ölçüsü bu mu olmalı? Niye? Neden? Bu laflar, bu cümleler niye bu kadar vurgulanarak kullanılıyor? Nereye varılmak isteniyor? Lafın nereye uzandığının mı farkında değiliz? Söylenmek, vurgulanmak istenen nedir? Neden bu kadar sık tekrar ediliyor bu cümleler?

Daha da beni düşündüren soru şu: Bir tek bana mı tuhaf geliyor?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 yorum:

  1. Verheugen: "Seksen senedir bumillete demokratikleşme yolunda ilerleme kaydettirmediler."

    YanıtlaSil