14 Ekim 2021 Perşembe

Kasvissyöjät, Lihansyöjät ja Sekasyöjät

Mitä Eläimet Syövät? Kaikkien eläinten täytyy syödä, jotta ne pysyvät hengissä. Ruoka auttaa eläimiä pysymään vahvoina ja terveinä. Ruoka myös antaa eläimille energiaa liikkumiseen. Eläimet syövät monenlaisia ruokia. Voimme jakaa eläimet ryhmiin sen mukaan, minkälaisia ruokia ne syövät. Kasvissyöjät, Lihansyöjät ja Sekasyöjät.

 

KASVISSYÖJÄT 

Monet eläimet syövät vain kasveja. Nämä eläimet voivat syödä ruohoa, lehtiä tai kukkia. Ne saattavat syödä pähkinöitä, hedelmiä tai muita kasvien osia. Jotkut eläimet syövät jopa kaarnaa! Heinäsirkat ja jotkin muut hyönteiset syövät vain kasveja. Monet toukat syövät kasveja silloin, kun ne kasvavat. Kun niistä tulee perhosia, ne juovat kukkien mettä. Mehiläiset juovat myös kukkien mettä. Hiiret syövät siemeniä, hedelmiä, juuria, kaarnaa ja muita kasvin osia. Jänikset ja maakilpikonnat syövät ruohoa, lehtiä ja muita kasveja. Jättipandat syövät bambun lehtiä. Manaatit syövät kasveja, mitkä kasvavat vedessä. Useimmat eläimet, joilla on sorkat, ovat kasvissyöjiä. Hevoset, seeprat, peurat ja elefantit syövät ainoastaan kasveja. Kasvit ovat ainoata ruokaa myös vuohille, lampaille ja kameleille. Kasvinsyöjätkin voivat olla vaarallisia ihmiselle. Esimerkiksi norsut ja virtahevot tappavat kummatkin noin 500 ihmistä vuodessa.    

LIHANSYÖJÄT   

Jotkin eläimet syövät toisia eläimiä. Nämä eläimet syövät lihaa. Niiden ruoka voi olla hyönteisiä, kaloja tai muita eläimiä. Jotkut lihansyöjät pyydystävät tai keräilevät ruokansa. Hämähäkit tekevät verkkoja pyydystääkseen hyönteisiä. Muurahaiskarhut pistävät pitkät kielensä muurahaiskekoihin. Merisaukot keräilevät rapuja, meritähtiä ja muita eläimiä merilevämetsistä. Toiset lihansyöjät metsästävät ruokansa. Monet sammakot ja lepakot pyydystävät hyönteisiä syödäkseen. Pingviinit pyydystävät ja syövät kaloja ja muita valtameren eläimiä. Leijonat ja muut isot kissat jahtaavat, pyydystävät ja syövät sorkkaeläimiä. Pöllöt ja haukat pyydystävät hiiriä, jäniksiä ja muita eläimiä syödäkseen. Jotkut lihansyöjät syövät eläimiä, jotka ovat jo kuolleita. Ne ovat luonnon puhdistusjoukot. Nämä suuret linnut syövät kuolleita eläimiä. Maailman suurin maalla elävä lihansyöjä on jääkarhu.    

SEKASYÖJÄT

Sekasyöjat vai kaikkiruokaisia. Jotkut eläimet syövät kasveja ja eläimiä. Pesukarhut syövät hedelmiä, pähkinöitä ja marjoja. Ne syövät myös hyönteisiä, sammakoita, kaloja, hiiriä ja munia. Apinat syövät myös kasveja ja eläimiä. Apinat elävät monenlaisissa paikoissa ympäri maailman. Erilaisissa paikoissa on erilaisia ruokia näille eläimille. Mustakarhut syövät marjoja, pähkinöitä, siemeniä, ruohoa ja muita kasveja. Ne syövät myös hyönteisiä, kaloja ja pieniä pörröisiä eläimiä. Ne syövät myös eläimiä, jotka ovat jo kuolleita, ja ne rakastavat hunajaa. Ihminen on kaikkiruokainen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder