13 Mart 2023 Pazartesi

DEVLET BEY HAKLI

RÜZGAR EKEN FIRTINA BİÇER.

Geçen günlerde depremden sonra yaşanan birlik beraberliğin bozulmaya başladığını yazmıştım. Başta futbol olmak üzere örnekler vermiştim.

Bursaspor maçında yaşananları görüyoruz. Olanlar ortada. Asla tasvip edilemez. Ancak kimlerin nasıl davrandığını da görmek ve önlem almak da gerekir.

Bursaspor maçı ile ilgili en çarpıcı yorum ise Devlet Bahçeli’den geldi. Kendisini tebrik ediyor ellerinden öpüyorum. Var olsun. Bu konuda sonuna kadar haklı. 

Ne demişti hatırlayalım:

 "Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor'dan bahsedilemeyecektir. Bursa'da küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının stadyumu tahrik etmesi, çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi rezalettir. Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye kalkan kim varsa, koparılması gereken çıban başıdır. Bursa nasıl gözbebeğimizse, Diyarbakır da öyledir." https://www.sondakika.com/spor/haber-devlet-bahceli-den-amedspor-bursaspor-macinda-15679927/

O halde Diyarbakırspor dosyasını da biraz açmak gerekiyor diye düşünüyorum.

·         https://www.hurriyet.com.tr/diyarbakirda-buyuk-olay-29041443

Yeni Diyarbakırspor - Denizli Büyükşehir Belediyespor maçında binlerce taraftar sahaya indi, maç yarıda kaldı.

 

·         https://www.cnnturk.com/turkiye/diyarbakirda-fenerbahce-maci-sonrasi-olay

Karşılaşma da oldukça gergin bir ortamda oynandı. Tribünlerden sahaya sürekli yabancı madde atılırken, hakem Suat Arslanboğa mücadeleyi üç kez durdurdu. Maçın bitmesiyle stattan çıkan bazı taraftarların da katılmasıyla gruptakiler polise taş atmaya başladı. Bunun üzerine polis gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti.

 

·         https://www.odatv4.com/spor/bursaspor-diyarbakir-dan-zirhli-aracla-cikarildi-251749

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta dün Amedspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Diyarbakır Yeni Stadyumu'nda oynana karşılaşmaya tribün olayları damga vurdu. Bursaspor ekibi maç dönüşü zırhlı araçla Bursa'ya döndü. Tribünlerde yüzlerce Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimine ait bayrak açıldı.

 

·         https://www.yeniakit.com.tr/haber/mahalleliyi-sokaga-doken-olay-42211.html

Diyarbakır'da, Galatasaray kafilesine saldırı!

Galatasaray'ın saat 17:00'de Türkiye Kupası'nda Diyarbakırspor ile oynayacağı maç öncesi taşlı saldırıya uğradı.

 

·         https://www.fotomac.com.tr/webtv/videoizle/amedspor-sakaryaspor-macinda-olay-sahaya-kesici-aletle-cikti

Sakaryasporlu futbolcu Ferit Erişçi, Amedspor'la oynanan mücadelede rakip takım oyuncusunun sahaya kesici aletle çıktığını iddia ederek, yara aldıklarını gösteren fotoğrafları sosyal medyadan paylaştı.

 

·         https://www.ahaber.com.tr/galeri/yasam/diyarbakirda-amed-sf-fenerbahce-kadin-futbol-super-ligi-macinda-kadin-futbolcular-rakiplerine-saldirdi-tribunlerden-yabanci-madde-yagdi

Diyarbakır'da Amed SF - Fenerbahçe Kadın Futbol Süper Ligi maçında kadın futbolcular rakiplerine saldırdı! Tribünlerden yabancı madde yağdı.

 

·         https://beinsports.com.tr/haber/olayli-mac-karsiyakanin

Türk Telekom Lig A'da 18. haftanın son maçında Karşıyaka, sahasında Diyarbakırspor'u 1-0 yendi. Kıran kırana geçen mücadelede Sezer Badur Karşıyaka'ya 3 puanı getiren golü 74.dakikada kaydetti. Maçın hemen ardından olaylar çıktı. Diyarbakırsporlu taraftarlar, galibiyet sevincini yaşayan Karşıyakalı futbolcu ve taraftarların üzerine yabancı madde attı. Alsancak Stadı'nda oynanan maçın ardından balkon tribününde bulunan Diyarbakırsporlu taraftarlar, galibiyet sevincini yaşayan Karşıyakalı futbolcu ve taraftarların üzerine yabancı madde yağdırdı.


Bu haber linkleri Diyarbakırspor maçlarında çıkan olaylara ait. Daha fazla link ve haber paylaşmak istemedim. Bu maçların hiçbirisinde infial olduğunu, Diyarbakırspor’un kınandığını filan duymadık. Bunca olaydan sonra kimin nerede nasıl karşılanacağını düşünüyorsunuz ki?

Amaç burada Diyarbakırspor’un kötülenmesi filan değil. Adaletli olalım. Hakkaniyetli davranalım isteğidir. Bir kötüyü eleştirirken, kınarken; aynı kötülüğü yapana sessiz kalıyorsak orada art niyet vardır. Bunun bence başka bir açıklaması yok.

Herkes elini vicdanına koysun ve cevap versin. Sadece Diyarbakırspor mu mağdur? Sadece Diyarbakırspor mu suçlu? Rüzgar eken fırtına biçer. Vesselam…

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder