6 Mart 2023 Pazartesi

NORMALLEŞMEK LAZIM (!)

 

NORMAL HAYATIMIZA DÖNDÜK

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem yaşadık ve 11 ilimizde birçok can kaybı oldu. Toplamda neredeyse 50 Bin insanımızı kaybettik. Yüzbinlerce yaralı. Yüzbinlerce bina kullanılamaz durumda.

Ülkemizin her tarafından bölgeye yardım yağdı. Kampanyalar, birliktelikler, güzel mesajlar. Trabzonspor Basel maçında yaşananlar dün gibi. Tüm şehirlerimizin, tüm takımlarımızın birlikte olduğu “biz” olunan “beraber” olunan günler saatler gördük. Yardım kampanyalarında doğulusu barılısı, kuzeylisi güneylisi, çocuk, yaşlı demeden yardıma koştuk. Kumbaramızdaki harçlıkları bile bağışladık. Evimize depremzede aileleri kabul ettik. Onların ihtiyaçlarını bireysel olarak da karşıladık.

İstanbul’dan kalkıp, yardıma giden insanlardan bir çorba için yetmiş lira alan tesise giden ve tepki gösteren insanlar oldu.

Ülkede bir bahar havası. Kenetlenme hali. Ne kadar yanlış yapmışız. Bundan sonra yapmamalıyız. Aynı hataları yapmayacağız. El eleyiz. Biz biriz. Biz beraberiz. Birlikte ne güzeliz. Biz Türkiye’yiz. Gördük ki dünyevi şeylerin çok da önemi yokmuş. Biz bizi sevmezsek kimse bizi sevmez. Biz bizi seviyoruz. Biz herşeyi başarırız. Yaraları hep birlikte saracağız.

Yukarıdaki cümleler depremden sonra yaklaşık onbeş gün içinde hepimizin kullandığı ve medyaya yansıyan beylik laflar.

Sonuç nedir peki?

Çok şükür futbol diye bir şey var, siyaset diye bir şey var ve hepimiz eski ayarlarımıza geri döndük.

Bursa’da ölümüne olaylar. Amedspor maçında yaşananlar, dayak yiyen futbolcular ve karışan saha. Atılan cisimler.

Hükümeti istifa diyenler için getirilen deplasman yasakları.

Kayseri’de yuhlanan ve her türlü yabancı cisim atılan FB.

Ankaragücü futbolcularına BJK tribünlerinin tepkileri.

Meral nasıl altılı masayı bozar. Vay hain, vay satan, vay vefasız.

Kılıçdaroğlu zaten şöyle böyle.

Cumhur İttifakı zaten möyle.

Bizim gerçeğimiz bu işte.

Hakaret, kavga, dövüş, değersizleştirme, çıkarcılık…

Oysa psikosoyal desteğe, çadıra, morale, suya, kalacak yere, işe, aşa, biraz gülümsemeye ihtiyacı olan depremzedeler daha ortada duruyor. Sanırım bine yakın kayıp kişi var ve aileleri hala onları arıyor. Deprem konutları ve barınma sorunu şu an çok acil ve çözüm bekliyor.

Olsun. Biz normale döndük çok şükür. Maçlarda kavga, siyasette dövüş, birbirimize hakaret olduğuna göre normalleşme işi tamam.

Şubat ayı enflasyonu bile normalleşmiş. %3 ün üstünde. Sıkıntı yok.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder