31 Mayıs 2018 Perşembe

(48) Bazı Milletler İçin İhanet Gelenektir

Geçmişten günümüze Filistinliler hakkında bazı göze çarpan haberleri listeledim.


1882: Filistinliler, topraklarını ve Mescidi Aksa'yı parayla Yahudilere satmaya başladılar.

1911: Filistinliler, Türk Devletine ihanet ettiler, bağımsızlık istediler.

1916: Şerif Hüseyin ve kabilesi İngilizlerin kışkırtmaları sonucu Türklere karşı ayaklandılar. Şerif ve adamları, İngiliz Lawrence ile birlikte Türklere karşı savaştı. Şerif Hüseyin dağıttığı bildiride "Türkler dinden çıktılar... Türklere karşı cihat farzdır" diyordu. Filistin bayrağı aynı yıl İngiliz diplomat Sir Mark Sykes tarafından Arap Milliyetçiliği ve Türklere karşı ayaklanma şuurunu uyandırmak için tasarlandı.

1917: Filistinliler İngilizleri İngilizleri “Hoş geldiniz kurtarıcılarımız(!) Bizi Türklerin elinden kurtardığınız için size minnettarız” diye bağırarak karşıladılar, yollarına çiçekler serdiler. Filistinliler İngilizlerin dağıttığı tüfekleri bugün bile "yadigar" olarak saklıyorlar. Bu tüfeklerle nice yoksul Anadolu Türk'ünün çocuklarının kanı aktı.

1918: Filistinliler, cephede savaşan 50 bin Türk askerini bırakıp kaçtılar. Aynı yıl Atatürk'ün arkasını Halep'e vererek geri çektiği birlikler Halep'li Arapların arkadan saldırısına uğrayacaktı.

1954: Mısır'daki darbeci General Necip, Kıbrıs’ın Yunanistan’a bırakılması gerektiğini söyledi.Bu desteğinden ötürü Cumhurbaşkanı Necip’e teşekkürlerini sunmak üzere on kişilik bir Rum heyeti Kahire’ye gitti. Diğer taraftan Mısır’ın Atina büyükelçisi İskenderiye’de Rumca yayın yapan Kahidromos Post gazetesine verdiği beyanatta Yunanistan’ın Kıbrıs’ı ilhak davasında Mısır’ın bütün gücüyle Yunanistan’la aynı safta yer alacağını açıklamaktaydı. Ardından darbeci albay Cemal Abdülnasır, Atina’da yayımlanan Katimerini gazetesine verdiği beyanatta Kıbrıs meselesi BM’ye aksettirildiğinde Yunanistan’ın yanında yer alacaklarını söyledi. BM’deki Arap delege Mahmut ise "Arap Birliği"ne üye diğer devletlerin Yunanistan'ın Kıbrıs'ı ilhakını desteklediklerini açıkladı.

1955: Eylül ayında Kahire'de toplanan "Arap Birliği" siyasi komisyonu Kıbrıs sorununda Yunanistan'ın tezlerini destekleyeceğini açıkladı. 

1978: Filistinliler, PKK'ya silah, eğitim ve kamp yeri desteği verdiler. Çok sayıda Ülkücü sözde Filistin Kurtuluş Örgütü militanları tarafından şehit edildi.

1980: Filistinli Navaf Havetma'nın örgüt elemanları PKK ile kamplar kurdular ve birlikte bu kamplarda eğitim gördüler. 1992'ye kadar bölücü faaliyet gösterecek bu kamplar Mahsum Korkmaz akademisi olarak anılacaktı. Mahsum Korkmaz, 1986'da Şırnak'ta öldürülen bir teröristtir.

1983: Filistinliler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanımadılar.

1988: Filistinliler, Karabağ'ı işgal eden Ermenistan'a sahip çıktılar.

1990: Filistinliler, "Türkiye Kıbrıs'ta işgalci" dediler. Sözde Filistin Kurtuluş Örgütünün bedevi kılıklı elebaşı Yaser, "Irak Kuveyt'ten, İsrail Filistin'den, Türkiye Kıbrıs'tan çekilmeden Ortadoğu'ya barış gelmez" dedi.

1999: Filistinliler, “Kürdistan Filistin, TC İsrail’dir” benzetmesi yapan PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan için "serbest bırakılsın" kampanyası başlattılar.

2004: Filistinli Bakan Salim Tamari, “Osmanlı Türkü’nün kıymetini bilemedik. Onlara ihanet ettik. İhanetin bedelini ödedik, ödemeye devam ediyoruz" dedi.

2008: Filistinliler İslam İşbirliği Konferansında Rum Tezlerini savundular.

2009: Filistinliler Kıbrıs sorununda Rum tezlerini desteklediklerini açıkladılar. Rum Yönetimi ise, Filistin’de temsilcilik açma kararı aldı. Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Mahmud Abbas ve Dimitris Hristofyas işgalin sona erdirilmesi için ortak mücadele edeceklerini söylediler. Rum basını açıklamayı “Rum Yönetimi Türklerin, Filistin’se İsrail’in işgaline son verilmesi için birbirini karşılıklı destekliyor” diye haberleştirdi. Ünlü "one minutes" olayının üzerinden daha altı ay bile geçmemişti.

2011: Filistinli uçak korsanı Leyla Halid ve arkadaşları, PKK'nın uzantısı BDP'nin propaganda çalışmalarına katıldı.

2013: Filistinli Leyla Halid, bu sefer de PKK'nın uzantıları olan BDP ve DTK'nın düzenlediği konferansa katıldı.

2014: Filistin Avrupa Birliği tarafından tanındı. Filistin Bayrağı bir yıl içinde BM Genel Kuruluna çekilecekti. Türkiye'de en çok bilinen ülke bayraklarından birisi olan bu bayraktaki siyah renk Abbasileri, beyaz renk Emevileri, yeşil renk Fatımileri ve kırmızı renk Türklere karşı 1916'da verilen bağımsızlık mücadelesinde akan kanları temsil eder. Yukarıda da yazdığım gibi bu bayrak İngilizler tarafından tasarlanmış olup ülkemizdeki Filistin hayranları tarafından her fırsatta gururla sallanmaktadır.

2015: Filistinliler, 1915 olayları için sözde "Ermeni Soykırım"ı pulu bastılar. Ermeni Haber Ajansı puldan övgüyle söz etti. Yalnız bir Yenişafak yazarı anında Filistinleri aklamaya çalıştı.

2016: Filistinlilerin sözde cumhurbaşkanı Mahmud Abbas, Ermeni takvimine göre düzenlenen Noel yortusuna katılarak Filistin halkının içinde bulunduğu vahim durumu sözde soykırım yıllarında Ermenilerin durumuna benzetti. Her ne kadar yalanlayanlar olsa da (özellikle ülkemizdeki İslamcılardan) Ermeni medyası böyle yazdı.

2018: Filistinliler, Arap Birliği çatısı altında Türkiye'nin gerçekleştirdiği Zeytindalı Harekatından duyduğu rahatsızlığı ifade etti. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, "Türkiye’nin Suriye’deki işgalini" kınıyoruz dedi. 

2020: Filistinlilerin ihanetleri devam ediyor. Her götü sıkıştığında Türkiye'ye başvuran Filistin'in sözde Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Çin'in Doğu Türkistan'da yürüttüğü politikaları desteklediklerini açıklıyor. Görüşmeyi dünyaya Çin'in resmi yayın organı olan Xinhua News duyuruyor. Abbas, Çin'in Doğu Türkistan bölgesinde yapmış olduğu faaliyetlerle ilgili olarak "Çin'in Sincan Özerk Bölgesi ve Hong Kong'taki temel çıkarları ile ilgili diğer konularda meşru konumunu desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullanıyor. 

Ve “Türkiye’nin Kürtlere yaptığı ile İsrail’in bize yaptığı aynı” diyen uçak korsanı Leyla Halid ve yanındaki militanlar PKK'nın partisi HDP'nin kongrelerinde fink atıyor. 

Ve İslamcıların hayal gördükleri gibi Bosna’da "Filistinliler için yüreği yanan" falan yok, Afrika’dan Filistin’e yardım falan gittiği de yok, yükselen dua yok, Endonezya’dan da salavat falan gönderen yok. Gerçek böyle değil. Filistinliler için poşu takıp zırlayan bir tek Türkiye'de var.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Albay Şakir'le Hatıralar




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder